dimarts, 5 d’agost de 2008

RECANVI D'ALCALDE
Encara que era esperat, el relleu d’alcaldia ens ha pillat per sorpresa, mostra clara de la transparéncia del “Pacte” i gran organització de l’equip de govern. El poble pensava que es faria més endavant. L’espectació era evident i l’espectacle, vist en conjunt, molt fluix, el tracte donat als ciutadans el de xiquets menuts i els parlaments dels alcaldes, desafortunats i fora de context. Sembla que anaven a disputa per veure qui dels dos era millor i es tirava més flor en menys temps.
La ex-alcaldesa inicià el seu dient si algú volia fer alguna pregunta, sols la regidora socialista Inma Castelló va preguntar amb serietat i educació si dintre d’un any la senyoreta Vanesa tornaria a ser alcaldesa. La resposta de Vanesa va ser la lectura impassible amb estil faller d’un inventari de tot el que havia fet des de l’inici de legislatura. Va ser sorprenent, no li va fer ni cas a la regidora de l’oposició. El seu comportament va ser d’un 10 en cínica mala educació ¡Molt bé Vannesa!. En el parlament va dir “tinc una sorpresa per a tots vosaltres”, semblavem xiquets esperant el regalet, la caritat del que mana al manat, “la diputació ens ha regalat un vehicle”, sense més dades, no sabem com és el vehicle, però ¿volia insinuar que és degut a ella i els seus “alts contactes”? ¿És així com funciona el govern valencià “a ti sí i a ti no”? ¿O és que ens corresponia i ella es penja la medalla?. Va continuar i acabà nomenant inclús un canvi de bordillos d’una vorera. Jo creia que ens parlaria de les obres que vol fer: Una piscina coberta, l’Ajuntament nou, local dels jóvens, llar dels vells-residència de dia, etc, però d’això res de res, uns bordillos, un vehicle regalat, molt bé.
Es vam quedar sense resposta a algunes preguntes que la gent volia saber:
1- ¿Per què té que mentir respecte dels motius de la seua dimissió (“m’acabe de casar, motius personals”)? ¿És això el que fa habitualment? ¿Es que amaga alguna cosa que no pot o vol dir? ¿No hi havia un “Pacte” en el que es jugava amb l’alcaldia del poble? ¿O és que ara té vergonya d’aquest xalaneo?
2- ¿Tornarà a ser alcaldessa d’ací un any o tindrem tres alcaldes en quatre anys?
3- ¿El nou Alcalde cobrarà o seguirà cobrant ella? El senyor Vicent va dir en Plenari (per cert, tots els assistens es van riure) que ell no cobraria.
4- ¿Es casual que li hagen donat el trasllat a Gandia des de Xativa aprofitant-se d’aquest càrrec?
No sabem com acabarà la funció però de moment sembla divertida si no fos perquè es tracta de nostre Ajuntament i dels nostres recursos.

El parlament del nou i flamant alcalde no va deixar ningú indiferent, l’home va fer un repàs dels peixos del riu Serpis, dels seus estimadisims Borja i Hug de Cardona, la pansa, en fi, coses molt actuals i d’interés del poble. No va parlar d’alguna subvenció que va tindre que tornar per no fer el que devia amb ella, ni coses així. Del que té que fer, tampoc res de res, l’altra bordillos i sorpreses, este peixos i pansa. Ens vam quedar tots bocabadats, bé, tots no, només els pocs que no erem del PP o del Bloc. En fi, una joia. Un nourealer que no ens mereixem. Llàstima que li pase com a la Cenicienta i només puga lluir en les processons i llibre de festes un any. ¡A disfrutar senyor Vicent, a disfrutar mentres dure!

Esperem que sàpien por on van i complisque el programa. Nosaltres com a oposició estarem vigilants i denunciarem tot allò que cregam que no es fa bé.

Ala, la funció de “Canvi de cromos” s’ha acabat, el pròxim capítol l’any que ve.
============================================================================================================================