dijous, 20 d’agost de 2009

CRÒNICA DE DOS ANYS PER A OBLIDAR.

Ha passat ja la meitat de la legislatura i podem jutjar amb perpectiva i tranquilitat la trajectòria i nivell de compliment dels compromisos electorals de l’actual equip de govern PP-Bloc.
L’inici de legislatura va ser apoteòsic pel nivell de crispació al qual es va sotmetre al poble del Real, per no parlar dels linxaments públics amb que es volia humiliar a l’anterior alcalde o pel tracte als adversaris polítics, amb tics antidemocràtics i un nivell de ràbia, rancunia i odi general no vistos des de l’arribada de la democràcia.
Justificaré les anteriors afirmacions amb exemples concrets:
El poble o almenys els votants del PSPV-PSOE van veure amb sorpresa i molta preocupació els insults, burles i amenaces provinents sobre tot per part de membres del Bloc en el moment en el qual, supostament, estava negociant-se un pacte de governabilitat, amb el propi Bloc. Pur teatre, i no sabem ben bé el perquè, ells podien fer el que cregueren convenient, pactant amb nosaltres o amb el P.P. com finalment va ocorrer. El nivell d’agresivitat, alimentat per les històries que havien elucubrat al llarg d’anys en l’oposició els portava a pensar que déu sap què s’havia fet en eixe temps en l’Ajuntament, i què finalment no han pogut demostrar cap de llurs acusacions.
El linxament al qual van sotmetre a l’anterior alcalde, el senyor Pep Miret, no té qualificatius, els plenaris que ha tingut que suportar, les situacions d’humiliació buscades a proposit, les faltes de respecte, sobre tot per part dels dos alcadables, sols es poden cualificar com d’impresentables. Diferent tarannà al nostre, que ferem un quadre de l’anteriror alcalde del PP, senyor Juan Perió Mira i li posarem el seu nom al camp de futbol o quan dies abans de les eleccions convidavem a la taula de la presentació del llibre de nostre poble a representants del PP i del Bloc (ara els exemplars que queden del llibre estan segrestat en un local de l’Ajuntament). Els actuals governants volien tancar, deien, a Pep en la presó de Picassent, vergonyós, i inexplicable, llur actitud.
Comportaments antidemocràtics com els intents d’impedir que l’oposició, -nosaltres-, poguerem reunir-nos per defensar-nos de les falsetats, -per cert, pagades en diners públis-, a les quals estavem sent sotmesos. Ens negaven els locals per a reunir-nos, és més, alguns militants del PP anivavem als qui ara manaven per a que ens tombaren la nostra Seu en construcció, increible!
Sens nega la paraula o simplement no s’ens deixa parlar en els actes públics, s’ens convida a asistir a última hora per a que no pugam asistir, o simplement no s’ens convida. Els plenaris els convoquen sense temps per a preparar-los. No ens donen la informació que requerim i és necessària per a l’exercici de la nostra tasca com a oposició. Es fa una publicació que paguem tots, “El Realenc”, en la qual no ens donen participació i on s’ataca a l’anterior govern, recordem el primer número en el qual s’afirmava: ”nosaltres llevarem el poste de la llum que està en mig d’un carrer al polígon industrial en uns mesos, cosa que els altres no han fet en anys”, el poste de la llum està encara al mateix lloc … Despedint personal de forma improcedent, ja hi ha sentencies en contra de l’Ajuntament, una ha costat 15.000 euros, però com paga el poble, eixa gràcia del senyor Mahiques ha costat 7 euros a cada realer/a, com 12.000 va costar un programa de contabilitat que van haver de tirar o uns altres tants que va costar la famosa auditoria inicial, que no ha servit per a res, aneu contant, que ja puja 20 euros per habitants, i podriem continuar.
Amb aquest clima va transcórrer el primer any de legislatura, per a oblidar! No és que vullgam anar de víctimes, però això és el que va passar. Que unes persones que no esperaven governar, ni tenien experiència, es troben amb la situació que han de fer-ho, sense tindre cap perspectiva de futur, i crec que de present tampoc. Tots hem patit la seua inexperiència en el sentit més ample de la paraula. Un regidor del PP admitix que “vam estar mal assessorats”, temps en que, i esperem que no torne, el govern estava en el carrer de La Creu, o en casa de saineters.
Resumint: intent de destroçar a l’oposició, però de fets en positiu i compliments del programa en el qual es van presentar a la campanya electoral, res de res, ni uns ni els altres.

Va arribar un dia que, per sorpresa, diu ella que per problemes personals, la senyora alcaldessa tenia que dimitir. El sustitut, el senyor Vicent Mahiques, és, com era previsible elegit nou alcalde. Tots expectants, per vore quines són les seues línies d’actuació, els seus objectius, i ens fa un discurs d’investidura, que a alguns no ens va sorprendre, en el qual s’evidencia com única pretensió, com sempre, el lluiment personal i despertar l’admiració dels assistents, sobre tot dels votants del PP, que encara en aquest temps el veien en bons ulls. Trist, avorrit i desenfocat espectacle el que va donar aquest home. Però tot seguia sent alegria encara, paraules fallerils les de l’alcaldessa que sortint i de sapiència “refregida” del qui entrava (Vicent és especialista en “refregits acadèmics”, ell us explicara el terme).
Les expectatives dels qui prioritzem el benestar comú sobre el fanatisme polític van ser molt prompte decebudes, per primera vagada en la democràcia un alcalde del Bloc (es clar que Vicent Mahiques no és de ningú, només és d’ell mateix, però bé, estaven la resta, que si ho són), una oportunitat històrica, doncs, res de res, eixir en moltes fotos, xuleries que ens costen diners a tots, donar-se importància, les tasques de rutina en un Ajuntament i res més. De nacionalisme res, des d’octubre de 2008 al 23 d’abril de 2009, el monument als maulets del passeig, agredit i ningú no va fer res, ni l’alcalde ni la resta de “nacionalistes”, de llengua res de res, els bandos ja els fan en castellà, d’ecologia, res de res, si mireu les fotos dels articles del nostre blog veureu el femer en el qual s’han convertit els jardins, parcs i voltants d’El Real o quin és l’estat del carril bici, d’economia, supostament aquest home entén, doncs ha deixat l’Ajuntament en un dèficit corrent de 350.000 euros en un sol any, quasi 60 milions de les antigues pessetes. Vol dir que s’ha gastat 60 milions més dels que ha recaudat i sols en pagar nòmines i poca cosa més en un sol any i en despeses corrents, es a dir sense haver comprat ni invertit en res a llarg termini. Ara per sanejar el deute vol/volen gastar-se el cànon de l’aigua potable de 25 anys (700.000 euros) en dos anys, ¡en despeses corrents! Com ho explicarem als joves d’ací 10 o 15 anys? Què ha fet aquest home? Que estan fent? Van a gastar-se en jornals sols enguany la meitat d’allò que anem a ingresar en 25 anys. Aquest home i cia. són un perill per al nostre poble, l’any vinent seran 120 milions els que s’hauran gastan de més sense fer cap inversió, estan bojos?, per realer eixim a 175 euros a pagar per any, quasi 30.000 pessetes i només en aquest capítol. Ha recaptat el 81 % d’allò que havia de recaptar i ens criticaven a nosaltres quan recaptavem el 92 %. Açò és una bogeria!
Per no allargar-me, eixos que besaven en la plaça (físicament ho van fer) al senyor Mahiques no saben per on van, ni nacionalisme, ni valencianisme, ni ecologia ni economia, un desastre, no té o tenen un model de poble, han anat a “salto de mata”, i ens consta que entren en el nostre blog i van arreglant allò que denunciem en les postres fotografies, però és així com funcionen? Què volen fer en el nostre poble? On volen anar?, açò és un desgavell. És això el que volia fer el Bloc en arribar al poder?, és això el que volia fer el senyor Mahiques? No puc, ni dec dir-li vaja-se’n, això és cosa del Poble, però no es preocupe, ja li ho dirà.
Molta d’aquesta informació la podeu comprovar en l’últim pamfletí, l’anomenat El Realenc, que paguem entre tots i on podreu observar fotos de voreres en les quals s’han canviat dos “bordillos” (són obres d’envergadura), reparacions de carrers on s’ha gastat un poal d’asfalt (no es pot fer més el ridícul), no poden posar res més per què no han fet res més, “bueno”, el carrer de la Constitució, que estan fent-lo en els diners del Plan Zapatero (és lo únic que estan fent), però s’han oblidat de pasar-ho en el pamfletí, igual que es van oblidar de posar el cartell de qui paga l’obra (el Govern Central) i els han tingut que denunciar per a que el posaren. En això si que són mestres. O siga que l`única obra que estan fent prové del Govern Central i vostés ni ho comuniquen al poble no posen el cartell. La flamant i pròdiga alcaldesa, en la presa de possessió va agrair totes les subvencions rebudes de tots els ents controlats pel seu partit però es va oblidar de l’única que li permet disimular la paràlisi i incapacitat del seu equip per a fer les obres que va prometre en el seu programa. I de la piscina coberta, residència de dia (han fet un mur en la llar dels vell que és la vergonya de tots), local per al joves (quedava molt bé en el disseny per ordinador que li van fer), Ajuntament nou, … totes encara per iniciar i crec que així es quedaran. No ens vinga en fotos de “bordillos d’aceres” i deixe de burlar-se de la gent.

Resum final:
Hem havut que suportar i ben pagar la inexperiència d’uns novells rancuniosos temeraris que s’han trobat amb el poder (l’únic objectiu que tenien clar era desallotjar a Pep de l’alcaldia i no hi havia més), ara han de governar i no saben per on van, sense comptar en les diferències i espectacles públic que últimament estan donant els dos grups governants per les seues diferencies inamagables. Les discusions, no es feu il·lusions, no són pel model de poble o per administrar-nos millor, són per simples vanitats personals i d’imatge. Les conseqüències, com ja esteu comprovant, són alarmants però la cosa promet anar a pitjor. Decepció total. Ja veurem que ens depara la senyora Vanesa en aquests dos anys després d’haver resol els seus problemes personals (no entenem tampoc perquè s’vergonyia de dir que tenia que deixar l’alcaldia al senyor Mahiques pel pacte al qual havia arribat si aixó ho sabia tot el poble, per què ens va mentir?, és una pràctica habitual seua?)
Esperem que els dos anys vinents no tinguen res a veure amb els dos anteriors, que es corregisquen errors, es governe millor i ens faciliten la tan necessària tasca d’oposició. Per acabar, com sempre, si pel bé del poble ens necessiten, podem contar amb nosaltres. Tant al P.P. com al Bloc són sabedors de primera ma, que amb nosaltres podem comptar sempre i quan el que prime siguen els interessos generals del nostre poble. I hem de dir en honor a la veritat que tant el P.P. com el Bloc ens han arreplegat l’envit.