dimarts, 16 d’octubre del 2007

DECLARACIONS DE MAYOR OREJA :

Avuí apareix en premsa (La voz de Galicia), una entrevista que li fan al senyor Mayor Oreja, que traspasse literalment :

Periodista : Entonces, dejando al margen la ley de la Memoria Histórica, ¿no considera pertinente condenar el franquismo?

Mayor Oreja : No, por muchas razones. ¿Por qué voy a tener que condenar yo el franquismo si hubo muchas familias que lo vivieron con naturalidad y normalidad? En mi tierra vasca hubo unos mitos infinitos. Fue mucho peor la guerra que el franquismo. Algunos dicen que las persecuciones en los pueblos vascos fueron terribles, pero no debieron serlo tanto cuando todos los guardias civiles gallegos pedian ir al País Vasco. Era una situación de extraordinaria placidez. Dejemos las disquisiciones sobre el franquismo a los historiadores.

El senyor Oreja, té poca memòria, com que fou pitjor la guerra que la post-guerra, ni de conya, Espanya tenia aleshores 22'5 milions d'habitants, directament en la guerra en varen morir 100.000 persones, però companys i companyes en els anys posterior a la gloriosa victòria, moriren 900.000 persones, en total 1 milió (5 % de la població espanyola) a banda dels exiliats polítics.

Aquest sr. confon la part pel tot, que ell visquera bé no implica que tots visqueren bé, això es una visió molt limitada de la realitat, i per analogia, Carmen Martinez Bordiu (la nietissima) pot afirmar sense mentir, que ella i la seua familia vivien millor en la dictadura que ara en democràcia, i és cert, però des del punt de vista molt parcial, que li ho pregunten a les victimes del franquisme.

Ens feu babaus ? Ens creieu idiotes ? fins on voleu burlar-se ?